TriaMarina

Varig

TriaMarina

Varig

TriaMarina

Varig marinaanlegg med lang levetid og vedlikeholdsvennlig

Værhardt klima krever solide marinaanlegg med stabile egenskaper. I tillegg utsettes marinaer i dag for større belastninger p.g.a. større båter og stadig utvidet brukssesong. Vi har levert store og små anlegg over hele kysten. TriaMarina er utviklet utifra mange års erfaring med flytende konstruksjoner til fiskeoppdrett. Disse utsettes jevnlig for ekstreme påkjenninger fra både natur og brukere, og det kreves at vedlikeholdet bør være enkelt og minimalt.

TriaMarina

Varig marinaanlegg med lang levetid og vedlikeholdsvennlig

Værhardt klima krever solide anlegg med stabile egenskaper. I tillegg utsettes marinaer i dag for større belastninger p.g.a. større båter og stadig utvidet brukssesong. Vi har levert store og små anlegg over hele kysten. TriaMarina er utviklet utifra mange års erfaring med flytende konstruksjoner til fiskeoppdrett. Disse utsettes jevnlig for ekstreme påkjenninger fra både natur og brukere, og det kreves at vedlikeholdet bør være enkelt og minimalt.

Vi har overført disse industrielle kvalitetskrav til småbåtanlegg:

Alle komponenter som utsettes for strekk- og vridningskrefter er i varmgalvanisert stål. TriaMarina har åpne konstruksjoner som gir like tykt sinkbeskyttelseslag på over- og underside. Maksimal utnyttelse av varmgalvanisering sikrer god korrosjonsbeskyttelse, noe som er av stor betydning for produktets levetid. **)

Andre viktige aspekter er:

Flottørene er laget i polyetylen med fylt kjerne av ekspandert polyestyren. Alle bolteforbindelser har gjennomføringer med innstøpte syrefaste stålhylser.

Fenderkassen ytterst på utrigger er av særdeles robust og holdbar utførelse. Vi bruker slagfast polyetylen og i en offshore-kvalitet som har støtdempende egenskaper ned til en temperatur på -65°.

TriaMarina Bryggeskinne danner sidevanger på flytebryggen. Den er spesialutviklet for å gi større styrke og samtidig tillate trinnløs posisjonering av utriggere og fortøyningsbommer.

Gummi torsjonshengsler er en integrert del av utrigger og fortøyningsbom. De er fjærende og torsjonsdempende og opptar små bevegelser på en lydløs måte. De har også en fraisolerende rolle, noe som er viktig for å stoppe eventuell krypstrøm i anlegget.

**) Litt om varmgalvanisering

En vanlig oppfatning er at «varmgalvanisering er varmgalvanisering», men graden av og levetiden på korrosjonsbeskyttelsen vil variere mye utifra anleggets konstruksjon og hvilke EN-ISO normer som oppfylles. Eksempelvis vil varmgalvanisering av lukkete konstruksjoner gi ulik oppholdstid for sink- smelten på utside og innside. Sinktykkelsen vil bli forskjellig og det vil lett bli problemer med slagg etc.

TriaMarina stålkomponenter produseres av Graepel STUV GmbH i Tyskland.
Fabrikken har det første varmgalvaniseringsanlegget som fikk EN-ISO sertifikat i Tyskland. EN-ISO normene beskriver blant annet maksimale verdier for kjemiske sammensetninger i sinkbadet, og hvilke tykkelse og kvalitet sinkbelegget skal ha i forhold til stålkvalitet og konstruksjon.